Защо мъжете се нуждаят от пижами?

Сподели

Времената, когато мъжките домашни дрехи за сън бяха традиционен и неразделен атрибут на декорацията на дома, изглежда избледняха в забвение. В периода след промените западната мода разби всички естетически основи на съветското общество, а различните модели на бельо в продължение на много години изместиха такъв елемент от мъжкото облекло като пижами.

Но същата причудлива мода буквално през последните няколко години върна пижамите в апартаментите и къщите на съвременните мъже.

Предлаганият каталог на нашия онлайн магазин представя голямо разнообразие от стилове, размери, кройки и цветови дизайни на модерни модели мъжки пижами. Тяхната обективна стойност, гаранция за сертифицирано качество – това е само част от предимствата, с които купувачът трябва да се запознае. Междувременно нашите компетентни консултанти ще отговорят на въпроса защо са необходими мъжки пижами и какви видове от тях са на мода в момента.

Защо мъжете се нуждаят от пижами?

Съвременното общество, дори в лицето на невзискателни мъже, се стреми да изглежда стилно дори далеч от любопитни очи. И в домашна среда той също не иска особено да променя естетическите си основи. И това е една от причините мъжките пижами да са необходими.

Те няма да се срамуват да отворят вратата на внезапни гости, можете да сте по пижама, ако внезапно са Ви посетили далечни роднини за дълго време. Е, не ходете пред тях с костюм и вратовръзка!

В същото време има и други причини, които диктуват уместността на мъжките дрехи за сън:

  • При сегашното качество на работа на комуналните служби дори в изолираните апартаменти през зимата температурата никак не е тропическа. И пижамите, изработени от топъл материал, прилично спасяват ситуацията – удобно е да бъдете в нея със слабо отопление от радиатори и липса на автономно отопление;
  • Някои от мъжете не могат да се похвалят с атлетично телосложение и дори в присъствието на членове на семейството не биха искали да покажат своята слабост или пълнота. И стилните мъжки домашни дрехи са напълно способни да скрият много недостатъци на фигурата;
  • Напротив, собствениците на стройна фигура, облечени в елегантен модел мъжка пижама, могат да подчертаят всички предимства на своята физика.

И разбира се, този вид мъжко домашно облекло с право може да се счита за най-удобното, естетично и практично. Лесно се пере, често не изисква гладене поради свойствата на материала да поддържа структурата си.

Видове мъжки пижами

Дизайнерските разработки на съвременната трикотажна индустрия доведоха пижамите в категорията на обикновената декорация на дома. Ако по-рано те се считаха изключително за атрибут на нощната почивка, сега можете да имате дълга дискусия с експерти по мъжко облекло за това какви пижами има.

Стилни и елегантни модели на модерно производство напълно отговарят на изискванията и характеристиките на комфорт, които ви позволяват да носите пижами в апартамента, докато си почивате или правите домашна работа.

В същото време се формира цяла класификация на мъжките пижами, която има няколко категории с разлики в стила на кройка, стил, сезонност и други характеристики:

  • Лятна пижама – обикновено е от тънка материя, не задържа топлината до тялото, често е с къси ръкави. Вместо традиционните панталони често се използват шорти. Материалът за такива комплекти обикновено е лен или памук;
  • Зимна мъжка пижама – тъканта за такива модели е избрана с топла подплата, плътно преплитане на влакна, удебелена текстура.

Комплектът мъжко нощно облекло обикновено включва риза или тениска, панталон или шорти.

Как да изберем качествена и стилна мъжка пижама

Всеки представител на силна част от обществото може да определи критериите за подбор за себе си индивидуално.

За някои е важен стилът, кройката и стилът на домашното облекло. Други са по-притеснени от цената на мъжката пижама и наличността на целия комплект или отделни негови елементи. Има и такива, които се грижат за здравето си и за тях качеството на материала не е празна дума. Но устойчивостта на износване, устойчивостта на интензивно и често измиване, термичната защита на изолираните модели също зависи от качествените характеристики.

Въпреки това, при всякакви обстоятелства си струва да се вслушате в заключенията на опитни консултанти и техния опит и да се запознаете подробно с предложения каталог дори преди окончателния избор на модел мъжка пижама, който харесвате.

Виж още

И още