За какво работим?

Сподели

Едно от най-пагубните неща за Вас и за професионалното Ви развитие е ако работите само заради парите, които получавате. Парите бледнеят пред това колко знания и опит ще натрупате, а и все пак работата трябва да Ви носи удоволствие, както неведнъж съм казвал.  Ако работата Ви удовлетворява, то Вие ще работите неуморно, а ако правите това със страст и хъс – парите сами ще дойдат.

Когато един млад човек започне работа е наистина трудно и обезкуражаващо, защото заплащането е малко и несправедливо спрямо труда, който трябва да полага за да се развива. Тук идва моментът, в който трябва да мислите в дългосрочен план и да се мотивирате с това си мислене. Няма значение какво е първоначалното възнаграждение, което ще получавате, важното е работата да е перспективна.

Вие може да станете уважаван професионалист само в една перспективна професия.

Ако сте продавач, например, то няма как да се откроите сред останалите продавачи, защото в тази професия всички са “топ професионалисти”. Този начин на мислене се отнася както ако работите в дадена фирма, така и ако работите във Вашата собствена фирма. Отделяйте внимание на всеки клиент, обръщайте внимание на детайлите. Старайте се да завързвате контакти с по-големите си клиенти.

Не забравяйте, че никога не трябва да спирате да се учите. Няма значение дали работите в офис или от вкъщи – ако за момент спрете, то в следващия вече може да сте изостанали от конкурентите Ви.

Виж още

И още