Обзавеждане за баня

Сподели

Разбрах, че трябва да помисля за покупка на ново обзавеждане за баня, когато се спънах в една плочка и едва не си счупих крака. Банята, която имам не е обзавеждана, откакто съм се нанесъл в апартамента, който си купих. Макар в началото да изглеждаше добре, с времето се поразруши и се наложи замяна на текущите мебели, плочки, пребоядисване и замяната на различни аксесоари.

За късмет работя във фирма, която се занимава точно с това – търговия с мебели за баня, услуги, свързани с поддръжка на баня, както и монтаж на всякакви артикули и аксесоари, които можете да се сетите.

Изградих няколко виртуални проекти за баня на компютъра си и няколко дни премислях кой вариант за обзавеждане за баня да избера. Накрая се спрях на един, купих мебелите, плочките, боите, артикулите и аксесоарите, които си бях харесал, и свърших работата.

Все пак едва ли и вие имате моя опит в този бранш – затова се консултирайте със специалист, който разбира от работата си. По-долу ще прочетете някои от най-често задаваните и полезни въпроси, които да зададете на (или да чуете от) специалиста по мебели за баня:

Какъв е размерът на вашето помещение?

Размерът на помещението има значение, тъй като в малките бани могат да бъдат монтирани по-малко мебели заради физическото ограничение. Все пак, колкото и голямо да е то, важното е да ви върши работа.

Какво искате да „излъчва“ вашата баня?

Това е свързано с дизайнът на вашата баня. Когато правите обзавеждане за баня трябва да изберете стил – основните стилове са топъл, студен и неутрален. Могат да се правят комбинации между максимум от двата стила, но това в повечето случаи изглежда отвратително.

Какъв тип плочки желаете?

Има различни типове плочки за баня – както по материал, от който са произведени, така и по дизайн, орнаменти и форма.

Обърнете внимание на тези неща – те са важни, когато планирате обзавеждане за баня.

Виж още

И още