Три бизнес идеи

Сподели

Някои от идеите са взети от може би най-добрият български форум за бизнес и предприемачество.

Първата идея е сайт за рeклама с пиксели. Какво представлява това? Ами правите си сайт и на главната страница слагате да кажем 1 милион пиксела. Потребителите могат да поставят реклама във всеки един от тези пиксели. Остава да определите цена и да накарате колкото се може повече хора да рекламират. Сега малко проста математика – да кажем, че един пиксел струва $1. Сега остава да намерите 1 000 000 потребители, които да рекламират и вече сте милионери. За жалост това изобщо не е толкова лесно, колкото изглежда.

Следваща идейка. Направете приложение за Android или iOs и го продавайте в маркетите. Тук също са възможни наистина добри печалби, но приложението трябва да е доста добро и уникално, все пак там конкуренцията е огромна. Например приложение с цена 0,79 евроцента бива закупено от 200 000 потребителя. Това прави оборот от около 158 000 евро. В зависимост от това колко % печелите от всяка продажба и от това колко сте инвестирали, се получава една не малка печалба.

Друг вариант е направата на сайт с цел печалба от Адсенс. Плануването на тези сайтове е по-особено и ще трябва да почетете добре преди да се захванете. И все пак не Ви препоръчвам тази идея, защото Вие веднага изпращата трудно привлечените потребители далеч от сайта Ви.

И така, това е една много малка част от идеите, които имат шанс да бъдат печеливши. Очаквайте скоро още.

Виж още

И още