Аутоблог в 8 стъпки.

Възможно ли да напривим блог, който сам да се пълни със съдържание и в същото време да ни носи доходи? Да, и само в 8 лесни стъпки.

Сподели

Стъпка 1

Домейн

Името му не е важно. В такива аутоблогове, оптимизирането по “single” дума е пълна глупост. Като цяло – не се притеснявайте от индека и името на домейна.

При пускане на аутоблог на нов домейн – опитайте се да достигнете някакъв “PR” още в първите месеци. Това е постижимо с около 10 линка от страници с висок “PR”.

Стъпка 2

Нишата е от голямо значение

Искам да направя едно пояснение – статията е за аутоблогове на английски език. Ако все пак искате да пуснете аутоблог на български, то се пригответе печалбите Ви да са десетина пъти по-малки от печелбите от един аутоблог на английски.

При избиране на ниша гледайте тя да не е много малка и блогърите в нея да нямат понятие от “SEO”, защото те ще източникът Ви на съдържание. Един много добър пример за такава ниша е “network security”. Има много блогъри, които ежедневно добъвят статии от 400 до 600 думи, но не са запознати с чудото наречено “SEO” – идеално за Вас.

Стъпка 3

Платформата за блога ни – “Wordpress”

Тази платформа ни предоставя идеални условия за развитието на аутоблогове. Хубави темплейти с голям “CTR”, разнообразие от много добри плъгини, лесна за работа – това са само малка част от предимствата на тази система.

Стъпка 4

Аутоблог софтуер

Един добър и безплатен вариант е този плъгин. Върши чудесна работа, като не отстъпва по много показатели на платените си колеги.

Стъпка 5

Събиране на съдържание

С аутоблог софтуера Вие събирате съдържание за Вашия сайт от “RSS Feeds” на избраните от Вас сайтове. Желателно е да имате по няколко кампании – та взимате съдържание от големите сайтове, както и от малки блогове.

Стъпка 6

Избор на тема

Има голямо разнообразие от теми. Просто напишете в Google: “adsense theme” или “ctr theme”, или нещо този род. Тези теми би трявало да достигнат около 5% “CTR”, което е много добре.

Стъпка 7

Адсенс

От тук ще печелите парите. Създайте акаунт в Адсенс  направете рекламна кампания. Когато сте готови със сайта, просно ще “copy/paste” кода на рекламите в сайта Ви. Лесно е.

Стъпка 8

Задължителни плъгини и добавки

От админ панела на “Wordpress” отидете на “Permalinks”. Променете връзките на /%post_id%/%postname%/, за да работи по бързо сайта.

Свалете и инсталирайте “ALL IN ONE SEO PACK” Настройките на този плъгин трябва да изглеждат така:

Post Title Format: %post_title%
Page Title Format: %page_title% | %blog_title%
Category Title Format: %category_title%
Tag Title Format: %tag%

Use Categories for META keywords : отметка
Use Tags for META keywords: сложете отметка
Dynamically Generate Keywords for Posts Page: отметка
Autogenerate Descriptions: отметка
Capitalize Category Titles: отметка

Свалете и инсталирайте “WP TWEET BUTTON”

Това ще спомогне за по-бърза индексация на постовете Ви, както и има възможност за автоматично споделяне на постовете Ви в Twitter.

Свалете и инсталирайте “Google Site Maps”

Създайте карта на сайта си.

Свалете и инсталирайте “Pingler”

Автоматично пингва новите публинации в няколко сайта.

Свалете и инсталирайте “Adsense Daemon”

Удобен инструмент за управление на “Adsense” рекламите.

Ако всичко се е получило нормално, то вече трябва да имате работещ аутоблог. Позравления.

Виж още

И още