Влезте в новата ера на мобилния изкуствен интелект със серията Samsung Galaxy S24

Овластявайки ежедневните преживявания - от комуникация без бариери до вдъхновяваща креативност и сила за още повече възможности - Galaxy AI преобразява емблематичната серия S за бъдещето.

Сподели

Днес Samsung Electronics представи Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ и Galaxy S24, отприщвайки нови мобилни изживявания с Galaxy AI.1 Серията Galaxy S води към нова ера, която завинаги ще промени начина, по който мобилните устройства дават възможност на потребителите. AI усилва почти всяко изживяване в серията Galaxy S24 – от осигуряването на комуникация без бариери с интелигентен превод на текст и обаждания, през максималното увеличаване на творческата свобода с ProVisual Engine на Galaxy, до установяването на нов стандарт за търсене, който ще промени начина, по който потребителите на Galaxy откриват света около себе си.

„Серията Galaxy S24 трансформира връзката ни със света и разпалва следващото десетилетие на мобилни иновации“, каза ТМ Рох, президент и ръководител на Mobile eXperience (MX) Business в Samsung Electronics. „Galaxy AI е изграден на базата на нашето иновационно наследство и дълбоко разбиране на начина, по който хората използват своите телефони. Развълнувани сме да видим как нашите потребители по целия свят дават възможност на ежедневието си с Galaxy AI да открие нови възможности.“

Направете ежедневните преживявания епични

Galaxy AI въвежда значим интелект, насочен към подобряване на всяка част от живота, особено на най-основната роля на телефона: комуникацията. Когато трябва да преодолеете езиковите бариери, Galaxy S24 го прави по-лесно от всякога. Разговаряй с друг студент или колега от чужбина. Резервирайте резервация, докато сте на почивка в друга държава. Всичко това е възможно с Live Translate,2 двупосочен гласов и текстов превод в реално време на телефонни обаждания в рамките на родното приложение. Не са необходими приложения на трети страни, а изкуственият интелект на устройството запазва разговорите напълно поверителни.

С Преводача разговорите на живо могат да бъдат незабавно преведени в изглед на разделен екран, така че хората, стоящи един срещу друг, да могат да прочетат текстова транскрипция на това, което е казал другият човек. Той работи дори без мобилни данни или Wi-Fi.

За съобщения и други приложения Chat Assist може да помогне за усъвършенстване на тона на разговора, за да се гарантира, че комуникацията звучи така, както е била замислена: като учтиво съобщение до колега или кратка и запомняща се фраза за надпис в социална медия.3 AI, вграден в Samsung Keyboard, може също така да превежда съобщения в реално време на 13 езика.4 В автомобила Android Auto5 автоматично обобщава входящите съобщения и предлага подходящи отговори и действия, като например да изпратите на някого вашето ЕТА, така че да можете да останете свързани, докато сте фокусирани върху пътя.

Организацията също получава голям тласък с функцията Note Assist6 вSamsung Notes, която включва резюмета, генерирани от изкуствен интелект, създаване на шаблони, които рационализират бележките с предварително подготвени формати, и създаване на корици, за да бъдат бележките лесно забележими с кратък преглед. За гласови записи, когато има няколко говорители, Transcript Assist7 използва AI и технологията Speech-to-Text за транскрибиране, обобщаване и дори превод на записи.

Комуникацията не е единственият начин, по който серията Galaxy S24 пренася основните предимства на телефона в бъдещето. Онлайн търсенето трансформира почти всеки аспект от живота. Galaxy S24 бележи крайъгълен камък в историята на търсенето като първия телефон, който дебютира с интуитивен, управляван от жестове кръг за търсене8 с Google. За да предостави на потребителите на Galaxy невероятен нов инструмент, Galaxy се обърна към световния лидер в търсенето, Google, и отвори нови форми на откриване с един прост жест. С продължително натискане на бутона Home потребителите могат да обхождат, подчертават, драскат или докосват всичко на екрана на Galaxy S24, за да видят полезни, висококачествени резултати от търсенето. Виждането на красива забележителност на фона на публикация в социалните мрежи на приятел или на изненадващ забавен факт в YouTube Shorts може бързо да се превърне в точно търсене, за да научите повече – без да се налага да напускате това приложение. А в зависимост от местоположението на потребителя, за определени търсения генеративните прегледи, задвижвани от изкуствен интелект, могат да предоставят полезна информация и контекст, събрани от цялата мрежа, а потребителите могат да задават по-сложни и нюансирани въпроси. Толкова е лесно. И толкова грандиозно.

Разгърнете креативността, за да откриете света по нов начин

ProVisual Engine9 на серията Galaxy S24 е всеобхватен набор от инструменти, задвижвани от изкуствен интелект, който трансформира възможностите за заснемане на изображения и увеличава творческата свобода на всяка стъпка от създаването на кадъра до споделянето му в социалните мрежи. Няма ги вече треперещите, пикселизирани изображения, направени от далечно разстояние. Системата Quad Tele на Galaxy S24 Ultra с новия обектив с 5-кратно оптично увеличение работи с 50-мегапикселовия сензор, за да осигури оптично качество при нива на увеличение от 2х, 3х, 5х до 10х10 увеличение благодарение на адаптивния пикселен сензор. Изображенията показват кристално ясни резултати и при 100x с подобрено цифрово увеличение.

Благодарение на подобрените възможности за нощна фотография снимките и видеоклиповете, заснети с Galaxy S24 Space Zoom, са брилянтни при всякакви условия, дори когато са увеличени. Улавяйте повече светлина в затъмнени условия с по-големия размер на пикселите на Galaxy S24 Ultra, които сега са 1,4 μm, което е с 60% повече11 в сравнение с предишния модел. Размазването е намалено при Galaxy S24 Ultra с по-широки ъгли на оптичния стабилизатор на образа (OIS) и подобрена компенсация на трептенето на ръката. При запис на видеоклипове и предната, и задната камера са оборудвани със специален ISP блок за намаляване на шума, а Galaxy S24 анализира жироскопичната информация, за да разграничи движението на снимащия от това на обекта. Това позволява по-ефективно отстраняване на шума и ясни видеоклипове в тъмното, дори от далечно разстояние.

След заснемането на страхотни кадри иновативните инструменти за редактиране Galaxy AI позволяват лесни редакции като изтриване, повторно композиране и пресъздаване. За по-лесни и по-ефективни оптимизации функцията Edit Suggestion12 използва Galaxy AI, за да предложи напълно подходящи настройки за всяка снимка. За да предостави на потребителите още по-голям творчески контрол и свобода, функцията Generative Edit13 може да запълва части от фона на изображението с помощта на генеративен AI. Когато дадена снимка е крива, AI ще запълни границите. Когато даден обект трябва да бъде леко преместен, за да бъде в идеална позиция, AI позволява на потребителите да коригират позицията на обекта и генерира перфектно съчетан фон на оригиналното му място. Всеки път, когато Galaxy S24 използва генеративен ИИ за усилване на изображение, върху изображението и в метаданните ще се появи воден знак. А ако е необходимо забавяне на видеоклип, изпълнен с екшън, новият Instant Slow-mo може да генерира допълнителни кадри въз основа на движенията, за да забави плавно моментите на действие за по-детайлен поглед.

За да гарантира, че всяко изображение е зашеметяващо на всеки етап, Super HDR разкрива реалистични визуализации, преди да е натиснат затворът. И докато заснемането на спомени е основна функция на телефона, споделянето на спомени със света е също толкова значимо. Сега социалните приложения на трети страни се възползват максимално от задвижваната от AI система на камерата на Galaxy. Премиум функциите на камерата от серията Galaxy S вече се интегрират директно с мобилните приложения в HDR, за да повишат нивото на споделяне в социалните мрежи.14 Когато дойде време да намерите изображение в Галерия или в канала и ролите на Instagram, снимките и видеоклиповете се показват и в Super HDR за по-реалистичен диапазон на яркост, цвят и контраст чрез анализиране на подчертан участък от изображенията.

Най-интелигентното изживяване на Galaxy досега, задвижвано от първокласна производителност

Тъй като изкуственият интелект се превръща във все по-значима част от ежедневието, мощността на производителността трябва да се отличава, за да отговори на изискванията. Гейминг. Записване и редактиране на видео при тежки условия. Прескачане между пет приложения, за да планираш пътуване. Каквато и да е задачата, Galaxy S24 осигурява невероятно изживяване благодарение на подобренията в чипсета,15 дисплея и др. Всеки Galaxy S24 Ultra е оборудван със Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy.16 Оптимизиран специално за потребителите на Galaxy, този чипсет осигурява забележителни подобрения на NPU за невероятно ефективна обработка на AI. И в трите модела Galaxy S24 адаптивните честоти на опресняване 1-120 Hz също подобряват ефективността на работата.

Геймингът в Galaxy е по-мощен благодарение на хардуерните и софтуерните подобрения. Galaxy S24 Ultra може да се похвали с оптимална система за термичен контрол с 1,9 пъти по-голяма камера за изпарения>,17 подобряваща температурата на повърхността на устройството, като същевременно увеличава максимално мощността на устойчивата производителност. Трасирането на лъчи позволява реалистични визуализации с превъзходен ефект на сенките и отраженията. А чрез сътрудничество с водещи партньори в областта на игрите Galaxy S24 позволява на потребителите да се насладят на по-оптимизирани популярни световни мобилни игри.

Визуализацията е по-жива и завладяваща на най-яркия дисплей на Galaxy досега.18 Galaxy S24 достига 2600 нита пикова яркост и осигурява подобрена видимост на открито с Vision Booster.

Върху дисплея Corning® Gorilla® Armor19 на Galaxy S24 Ultra е оптично подобрен и демонстрира изключителна издръжливост срещу повреди, причинени от ежедневни драскотини. Тя осигурява драстично намалено отразяване с до 75% в широк диапазон от условия на осветление, осигурявайки плавно и удобно изживяване при гледане.

В цялата серия Galaxy S24 подобренията в дизайна с по-тънки и равномерни рамки улесняват потапянето във всяко зрително изживяване и позволяват по-големи размери на екрана на 6,7-инчовия дисплей на Galaxy S24+ и 6,2-инчовия дисплей на Galaxy S24 в рамките на почти същите спецификации за размер.20 Galaxy S24 Ultra има 6,8-инчов по-плосък дисплей, оптимизиран не само за гледане, но и за продуктивност. Освен това Galaxy S24+ вече поддържа същото ниво на QHD+, което се среща при Galaxy S24 Ultra.

Усъвършенстваната сигурност и поверителност дават възможност за избор и доверие на потребителите

Защитен от Samsung Knox, защитната многослойна платформа за сигурност на Galaxy, Galaxy S24 предпазва критична информация и защитава от уязвимости с помощта на защитен хардуер от край до край, откриване на заплахи в реално време и съвместна защита.

Дългогодишният ангажимент на Samsung да предоставя на потребителите избор и контрол върху тяхното устройство продължава и в ерата на изкуствения интелект. Потребителите на Galaxy S24 имат пълна възможност за контрол върху това доколко позволяват техните данни да подобряват преживяванията с ИИ, чрез настройките Advanced Intelligence, които могат да забранят онлайн обработката на данни за функциите на ИИ.21

Визията на Knox Matrix22 за сигурно, свързано и без пароли бъдеще също е усъвършенствана с помощта на passskeys. Пасковете позволяват удобен и сигурен достъп до регистрираните от потребителите уебсайтове и приложения на всички техни доверени устройства чрез цифрови идентификационни данни, като помагат за защита срещу фишинг атаки. Усъвършенстваната защита на данните предлага криптиране от край до край, когато потребителите архивират, синхронизират или възстановяват данните си със Samsung Cloud, което позволява на потребителите на Galaxy S24 да се свързват с други устройства, като остават синхронизирани и защитени. Това гарантира, че данните могат да бъдат криптирани или декриптирани само на устройствата на потребителя, което означава, че никой освен него не може да ги види, дори ако сървърът е компрометиран или данните за акаунта са откраднати. А ако достъпът до доверено устройство бъде загубен, кодът за възстановяване може да помогне да се предотврати загубата на данни. Galaxy S24 е защитен и с обширния списък от иновативни функции за сигурност и поверителност на Samsung, включително Knox Vault, табло за сигурност и поверителност, автоматичен блокер, защитена Wi-Fi, частно споделяне, режим на поддръжка и др.

Следващата фаза от екологичното пътешествие на Samsung

Създаването на нова категория мобилни изживявания означава и преосмисляне на начина, по който Galaxy технологията е проектирана и опакована, за да прави повече с по-малко за хората и планетата. Galaxy S24 продължава да увеличава разнообразието от рециклирани материали в устройствата Galaxy, като прилага рециклирани пластмаси, стъкло и алуминий във вътрешните и външните компоненти.23 Той също така прави още една стъпка напред в тези усилия. За първи път Galaxy S24 включва компоненти, изработени с рециклиран кобалт и редкоземни елементи.24 В Galaxy S24 Ultra в батерията е използван минимум 50% рециклиранкобалт25, а в говорителите са вложени 100% рециклирани редкоземни елементи.26

Galaxy S24 е и първата серия Galaxy S, която е проектирана с рециклирана стомана и термопластичен полиуретан (TPU) . Galaxy S24 Ultra включва минимум 40% рециклирана стомана в високоговорителите,27 а в страничните бутони и бутоните за регулиране на звука включва минимум 10% рециклиран TPU, който е предварително преработен. Освен това всеки Galaxy S24 се предлага в опаковъчна кутия, изработена от 100% рециклиран хартиен материал.

Най-новият флагман продължава ангажимента на Samsung за удължаване на жизнения цикъл на продуктите, като предлага седем поколения ъпгрейди на операционната система и седем години актуализации на сигурността , за да помогне на потребителите надеждно да изпитат оптимизираната производителност на своите Galaxy устройства за още по-дълго време.28 И накрая, Galaxy S24 е сертифициран по UL ECOLOGO®,29 а въглеродният му отпечатък е измерен и проверен от The Carbon Trust.30

Galaxy S24 е демонстрация на напредъка спрямо екологичната пътна карта на Samsung MX. Samsung остава непоколебима в изпълнението на своя набор от цели, които трябва да бъдат постигнати до края на 2025 г. 31 В края на 2022 г. Samsung постигна първата от тези цели, като включи рециклирани материали във всички мобилни продукти – от смартфони и таблети Galaxy до персонални компютри и носими устройства. Днес компанията си поставя нова цел за рециклирани материали. До 2030 г. Samsung ще включи поне един рециклиран материал във всеки модул32 на всеки мобилен продукт.

Прецизна технология и елегантност във всеки детайл

Galaxy S24 Ultra е първият в историята телефон Galaxy, който разполага с титановарамка33, повишаваща издръжливостта и дълготрайността на устройството. Значително по-тънкият корпус на Galaxy S24 Ultra позволява по-добро изживяване в движение с по-удобен захват. При Galaxy S24+ и Galaxy S24 опростеният One-mass дизайн задоволява по-естетичен стандарт с безпроблемна връзка между задния капак и страничната рамка на устройството. Серията Galaxy S24 се предлага в цветови тонове, вдъхновени от земните минерали. При Galaxy S24 Ultra цветовете34 включват: Титаново сиво, Титаново черно, Титаново виолетово и Титаново жълто. При Galaxy S24+ и Galaxy S24 цветовете включват: Оникс черно, Мраморно сиво, Кобалтово виолетово и Кехлибарено жълто. И трите модела ще се предлагат с допълнителни цветове, достъпни само онлайн.

Спецификации на S24 Ultra

Galaxy S24 Ultra
Дисплей 6,8-инчов* QHD+

Dynamic AMOLED 2X дисплей

Super Smooth 120Hz честота на опресняване (1~120Hz

)

Усилване на зрението

*измерен по диагонал, размерът на екрана на Galaxy S24 Ultra е 6,8 инча в пълен правоъгълник и 6,8 инча с отчитане на заоблените ъгли; действителната видима площ е по-малка поради заоблените ъгли и отвора за камерата.
Размери и тегло 79 X 162,3 X 8,6 мм, 233 г (mmWave) / 232 г (Sub6)
*Теглото на устройството може да варира в зависимост от пазара
Камера 12МР ултраширока камера

– F2,2, FOV 120˚

200МР широка камера

– OIS F1,7, FOV 85˚

50МР телефото камера

– 5x оптично увеличение, OIS F3,4, FOV 22˚

10МР телефото камера

– 3x оптично увеличение, OIS F2,4, FOV 36˚

12МР предна камера

F2,2, FOV 80˚

Памет& съхранение 12 GB + 1 TB

12 + 512 GB

12 + 256 GB

*Опциите за съхранение и наличността могат да се различават в зависимост от оператора, страната или региона. Действителната наличност на паметта може да варира в зависимост от предварително инсталирания софтуер.
Батерия 5 000 mAh
* Типична стойност, тествана в лабораторни условия от трета страна. Типичната стойност е приблизителната средна стойност, като се има предвид отклонението в капацитета на батерията сред образците на батерията, тествани по стандарта IEC 61960. Номиналният (минимален) капацитет е 4 855 mAh. Действителният живот на батерията може да варира в зависимост от мрежовата среда, начина на използване и други фактори.
Зареждане* Зареждане по кабел*: До 65% зареждане за около 30 мин. с 45W адаптер** и 5A USB-C кабел***

Бързо безжично зареждане 2.0****

Wireless PowerShare*****

*Кабелно зареждане, съвместимо с PD.
**Захранващият адаптер 45W се продава отделно. Препоръчва се използването на оригиналния 45W адаптер за захранване и кабел за данни на Samsung.
*** Резултати от вътрешни лабораторни тестове на Samsung, проведени с 45W пътнически адаптер, свързан към новата предварително пусната версия на Galaxy S24 Ultra, докато на устройството е оставала 0% енергия, с изключени всички услуги, функции и екран. Действителната скорост на зареждане може да варира в зависимост от реалната употреба, условията на зареждане и други фактори.
****Безжичното зареждане е съвместимо с WPC.
*****Ограничено до смартфони на Samsung или друга марка с безжично зареждане Qi, като например Galaxy S24 Ultra, S24+, S24, S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, серия S22, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, серия S21 FE 5G, серия S21, Z Fold2, серия Note20, серия S20, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE и Note5. Предлага се само с определени носими устройства Samsung Galaxy, като Galaxy Buds FE, Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch и Galaxy Buds. Ако зарядът на батерията е по-малък от 30%, функцията Wireless PowerShare може да не функционира. Може да не работи с определени аксесоари, капаци, устройства на други марки или някои носими устройства на Samsung. По време на функцията PowerShare може да повлияе на приемането на повиквания или услугите за данни, в зависимост от мрежовата среда.
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА Android 14

One UI 6.

1

Мрежа и свързаност 5G*, LTE**, Wi-Fi 7***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*Изисква оптимална 5G мрежова връзка, налична на избрани пазари. Проверете при вашия оператор за наличност и подробности. Скоростите на изтегляне и стрийминг могат да варират в зависимост от доставчика на съдържание, връзката със сървъра и други фактори.

**Достъпността на модела LTE варира в зависимост от пазара и оператора. Действителната скорост може да варира в зависимост от пазара, оператора и потребителската среда.

***Наличността на мрежата Wi-Fi 7 може да варира в зависимост от пазара, доставчика на мрежата и потребителската среда. Изисква оптимална връзка и Wi-Fi 7 рутер.

Устойчивост на вода IP68
* Класификация IP68: Въз основа на условията на лабораторни тестове за потапяне в сладка вода на дълбочина до 1,5 метра за период до 30 минути. Изплакнете остатъците/подсушете след намокряне. Не се препоръчва за употреба на плажа или в басейн. Водо- и прахоустойчивостта на писалката S Pen не е постоянна и може да намалее с течение на времето поради нормално износване.
Galaxy S24 и Galaxy S24+
Galaxy S24 Galaxy S24+
Дисплей 6,2-инчов FHD+* 6,7-инчов QHD+ *
Динамичен AMOLED дисплей 2X

Super Smooth 120Hz честота на опресняване (1~120Hz

)

Усилване на зрението

*измерен по диагонал, размерът на екрана на Galaxy S24 е 6,2 инча в пълен правоъгълник и 6,0 инча с отчитане на заоблените ъгли, размерът на екрана на Galaxy S24+ е 6,7 инча в пълен правоъгълник и 6,5 инча с отчитане на заоблените ъгли; действителната видима площ е по-малка поради заоблените ъгли и отвора за камерата.
Размери и тегло 70,6 x 147 x 7,6 мм, 168 г (mmWave) / 167 г (Sub6) 75,9 x 158,5 x 7,7 мм, 197 г (mmWave) / 196 г (Sub6)
*Теглото на устройството може да варира в зависимост от пазара
Камера 12MP ултраширока камера

– F2.2, FOV 120˚

50MP широка камера

– OIS F1.8, FOV 85˚

10MP телефото камера

– 3x оптично увеличение, F2.4, FOV 36˚

12MP предна камера

F2.2, FOV 80˚

Памет и съхранение 8 + 512 GB

8 + 256 GB8 + 128 GB

12 + 512GB

12 + 256GB

*Опциите за съхранение и наличността могат да се различават в зависимост от оператора, страната или региона. Действителната наличност на паметта може да варира в зависимост от предварително инсталирания софтуер.
Батерия 4000 mAh 4 900 mAh
*Типична стойност, тествана в лабораторни условия на трета страна. Типичната стойност е приблизителната средна стойност, като се има предвид отклонението в капацитета на батерията сред образците на батерията, тествани по стандарта IEC 61960. Номиналният (минимален) капацитет е 3 880 mAh за Galaxy S24 и 4 755 mAh за Galaxy S24+. Действителният живот на батерията може да варира в зависимост от мрежовата среда, начина на използване и други фактори.
Зареждане Зареждане по кабел*: До 50% зареждане за около 30 мин. с 25W адаптер** и 3A USB-C кабел***

Бързо безжично зареждане 2.0****

Wireless PowerShare*****

Зареждане по кабел*: До 65% зареждане за около 30 мин. с 45W адаптер** и 5A USB-C кабел***

Бързо безжично зареждане 2.0****

Wireless PowerShare*****

*Кабелно зареждане, съвместимо с PD.
**Захранващият адаптер и кабелът за данни се продават отделно. Използването на оригиналния 45W захранващ адаптер и кабел за данни на Samsung се препоръчва за Galaxy S24+, а на оригиналния 25W захранващ адаптер и кабел за данни на Samsung се препоръчва за Galaxy S24.
***Резултати от вътрешни лабораторни тестове на Samsung, проведени с 25W адаптер за пътуване, свързан към новата предварително пусната версия на Galaxy S24, и 45W адаптер за пътуване, свързан към новата предварително пусната версия на Galaxy S24+, докато на устройството е оставало 0% енергия, с изключени всички услуги, функции и екран. Действителната скорост на зареждане може да варира в зависимост от действителната употреба, условията на зареждане и други фактори.
****Безжично зареждане, съвместимо с WPC.
*****Ограничено до смартфони на Samsung или друга марка с безжично зареждане Qi, като например Galaxy S24 Ultra, S24+, S24, S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, серия S22, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, серия S21 FE 5G, серия S21, Z Fold2, серия Note20, серия S20, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE и Note5. Предлага се само с определени носими устройства Samsung Galaxy, като Galaxy Buds FE, Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch и Galaxy Buds. Ако зарядът на батерията е по-малък от 30%, функцията Wireless PowerShare може да не функционира. Може да не работи с определени аксесоари, капаци, устройства на други марки или някои носими устройства на Samsung. По време на функцията PowerShare може да повлияе на приемането на повиквания или услугите за данни, в зависимост от мрежовата среда.
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА Android 14

One UI 6.

1

Мрежа и свързаност 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*Услугите 5G се поддържат само на места, където е включена мрежа 5G. Изисква се оптимална 5G връзка. Действителната скорост може да варира в зависимост от пазара, оператора и потребителската среда.

**Достъпността на модела LTE варира в зависимост от пазара и оператора.

*** Наличността на мрежата Wi-Fi 6E може да варира в зависимост от пазара, доставчика на мрежата и потребителската среда. Изисква оптимална връзка и Wi-Fi 6E рутер.

Устойчивост на вода IP68
* Степен на водоустойчивост IP68: Въз основа на условията на лабораторни тестове за потапяне в сладка вода на дълбочина до 1,5 метра за период до 30 минути. Изплакнете остатъците/подсушете след намокряне. Не се препоръчва за употреба на плажа или в басейн. Водо- и прахоустойчивостта на писалката S Pen не е постоянна и може да намалее с течение на времето поради нормално износване.

1 Samsung не дава никакви обещания, уверения или гаранции относно точността, пълнотата или надеждността на резултатите, предоставени от функциите на AI. Може да се изисква влизане в Samsung акаунт, за да се използват някои функции на Samsung AI.
2 Live Translate изисква мрежова връзка и влизане в Samsung акаунт. Live Translate е наличен само в предварително инсталираното приложение Samsung Phone. Някои езици може да изискват изтегляне на езиков пакет. Наличността на услугата може да варира в зависимост от езика. Точността на резултатите не е гарантирана.
3 Функцията за предлагане на тонове в Chat Assist изисква мрежова връзка и влизане в профила на Samsung. Трябва да отговаряте на изискванията за дължина, за да активирате функцията. Наличността на услугата може да варира в зависимост от езика. Точността на резултатите не е гарантирана.
4 Функцията за превод в Chat Assist може да изисква влизане в профила на Samsung. Някои приложения за чат може да не поддържат тази функция. Някои езици може да изискват изтегляне на езиков пакет. Наличността на услугата може да варира в зависимост от езика. Тази функция се активира, когато се открие език, който може да се превежда. Точността на резултатите не е гарантирана.
5 Новите функции на Android Auto ще се поддържат с актуализация на приложението.
6 Note Assist изисква мрежова връзка и влизане в Samsung Account. Прилага се ограничение на символите. Наличността на услугата може да варира в зависимост от езика. Точността на резултатите не е гарантирана.
7 Transcript Assist изисква мрежова връзка и влизане в профила на Samsung. Transcript Assist е налична само за предварително инсталираното приложение Samsung Voice Recorder или за файлове, записани с помощта на предварително инсталираното приложение Samsung Phone. Функцията за запис на глас в предварително инсталираното приложение Samsung Phone може да не се поддържа в някои държави. Аудиофайловете трябва да са с продължителност под 3 часа, за да бъдат обработени. Функцията за обобщаване в програмата Transcript Assist може да се активира, когато се достигне определен брой символи. Наличността на услугата може да варира в зависимост от езика. Точността на резултатите не е гарантирана.
8 Резултатите могат да варират в зависимост от визуалните съвпадения. Изисква интернет връзка. Може да се наложи потребителите да актуализират Android до най-новата версия. Функционалността на продукта може да зависи от настройките на вашето приложение и устройство. Някои функции може да не са съвместими с определени приложения. Наличността на услугата се различава в зависимост от държавата и езика. Точността на резултатите не е гарантирана.
9 AI Zoom се прилага за разстоянията между дължините на цифровото увеличение. Точността на резултатите не е гарантирана.
10 Разстоянията 3х и 5х са за оптично увеличение. Разстоянията 2х и 10х са качествено оптично увеличение.
11 Сравнено с Galaxy S23 Ultra.
12 Предложението за редактиране е съвместимо с формати JPG, PNG, GIF и MP4. Резултатите и качеството на редактиране могат да варират в зависимост от условията на снимане или филмиране. Точността на резултатите не е гарантирана.
13 Генеративното редактиране изисква мрежова връзка и влизане в профила на Samsung. В резултат на редактирането с Generative Edit се получава снимка с променен размер до 12 MP. При запазване на изходното изображение се наслагва видим воден знак, за да се посочи, че изображението е генерирано от AI. Точността и надеждността на генерирания изход не са гарантирани.
14 Някои приложения за социални медии може да не поддържат Super HDR. Точността на резултатите не е гарантирана.
15 Показани са подобрения в производителността на AP в сравнение с предишното поколение чипсет. Действителната производителност ще зависи от потребителската среда, условията и предварително инсталирания софтуер и приложения.
16 Продуктите с марка Snapdragon са продукти на Qualcomm Technologies, Inc. и/или нейните дъщерни дружества.
17 Сравнение на Galaxy S24 Ultra с Galaxy S23 Ultra.
18 Динамичният AMOLED 2X дисплей на Galaxy S24 Ultra получи сертификат от VDE Германия за 100% Mobile Color Volume в цветовия диапазон DCI-P3, което означава, че изображенията ви не са размити и ще получите невероятно живи цветове, независимо от различните нива на яркост. Дисплеят може да достигне пикова яркост до 2600 нита, като подобрява контраста между тъмните и светлите аспекти на цифровото съдържание за по-ярко качество на картината, със съотношение на контраста 5 000 000:1, за да направи мобилното ви изживяване по-завладяващо.
19 Corning® Gorilla® Armor е вграден в предния дисплей на Galaxy S24 Ultra. Тестван за надраскване в сравнение с конкурентно алуминосиликатно покривно стъкло и за отразяване в сравнение с типично стъкло.
20 Сравнен съответно с Galaxy S23+ и Galaxy S23. Дисплеят и размерът на устройството на всеки модел: Galaxy S23+(6,6-инчов, 76,2 x 157,8 x 7,6 мм), Galaxy S24+(6,7-инчов, 75,9 x 158,5 x 7,7 мм), Galaxy S23(6,1-инчов, 70,9 x 146,3 x 7,6 мм), Galaxy S24(6,2-инчов, 70,6 x 147 x 7,6 мм).
21 Изисква се влизане в профила на Samsung. Настройките Advanced Intelligence, които предотвратяват достъпа до сървъра, ще ограничат функционалността на някои функции на изкуствения интелект. Независимо от достъпа до сървъра, Samsung не запазва входните или изходните данни на потребителя.
22 Knox Matrix се поддържа на смартфони и таблети Galaxy с One UI 6 или по-нов. Наличността може да се различава в зависимост от страната или региона.
23 Galaxy S24 Ultra разполага с рециклирани материали в горния модул на високоговорителя, долния модул на високоговорителя, предния капак на корпуса, вътрешния капак на писалката S Pen, държача на копчето на писалката S Pen, страничния клавиш, клавиша за силата на звука, тавата за SIM картите, декорите на камерата, предния екран, задното стъкло и батерията.
24 Neodymium
25 Батериите на Galaxy S24 Ultra и Galaxy S24+ включват минимум 50% рециклиран кобалт преди и след потреблението. Батерията на Galaxy S24 включва минимум 10% рециклиран кобалт преди и след потреблението. Горните измервания се основават на теглото.
26 Високоговорителите на серията Galaxy S24 включват 100% рециклиран неодим преди и след потреблението. Горните измервания се основават на теглото.
27 Високоговорителите от серията Galaxy S24 включват минимум 40% рециклирана стомана преди и след потреблението. Горепосочените измервания се основават на теглото.
28 Наличността и времето на актуализациите на операционната система Android и актуализациите на сигурността могат да варират в зависимост от модела на устройството и пазара.
29 Продуктите и услугите, сертифицирани по UL ECOLOGO®, са проверени за намалено въздействие върху околната среда въз основа на критерии за екологични характеристики през целия им жизнен цикъл, включително намаляване на консумацията на енергия, материали, здраве, околна среда и производство и операции. Серията Galaxy S24 отговаря на UL 110, който е UL екологичен стандарт за устойчивост на мобилни телефони.
30 Carbon Trust измери и провери въглеродния отпечатък от люлката до гроба на серията Galaxy S24, включително производството, разпространението, използването и евентуалното изхвърляне. Това е проверено спрямо PAS2050, международно признат стандарт.
31 През 2021 г. бизнесът на Samsung MX обяви набор от четири цели в своите продукти и бизнес, които трябва да бъдат постигнати до края на 2025 г. Целите включват разработване и включване на рециклирани материали във всички нови мобилни продукти, премахване на пластмасите за еднократна употреба от опаковките на мобилните устройства, намаляване на консумацията на енергия в режим на готовност на всички зарядни устройства за смартфони до нула и постигане на нулево количество отпадъци за депониране в глобалните операции.
32 Samsung определя модул на смартфон като антена, батерия, камера, дисплей, механични компоненти, двигател, PBA/FPCB, високоговорител, модул за безжично зарядно устройство и опаковка.
33 Титанът се прилага само върху рамката на устройството. Рамката не включва клавишите за регулиране на звука и страничните клавиши.
34 Цветовете могат да се различават в зависимост от пазара и оператора.

Виж още

И още