Цитати от Стив Джобс

Сподели

За парите

Да бъда най-богатият човек на гробищата не означава нищо за мен. Да заспивам вечер с мисълта, че сме създали нещо прекрасно – ето това има значение.

„Уолстрийт джърнъл“, 1993 г.

За интернет предприемачите

Проблемът с втурването към инвестиции в интернет не е, че прекалено много хора започват бизнес, а че много малко остават в него. Това е донякъде разбираемо, защото има много моменти, изпълнени с агония и отчаяние, когато трябва да уволняваш хора, да се отказваш от различни неща и да се справяш с много трудни ситуации.

Тогава човек разбира кой е всъщност и какви са ценностите му. Когато тези хора продават бизнеса си, дори и понякога да забогатяват от това, те се отказват от едно от най-ценните преживявания в живота си. Без него те може никога да не узнаят какви са ценностите им или как да опазят парите си за в бъдеще.

  „Форчън“, 2000 г.

За инстинкта

Не можеш да свържеш нещата, докато гледаш напред, можеш да го направиш само когато гледаш назад. Трябва да вярвате, че точките ще се свържат по някакъв начин в бъдещето. Трябва да вярвате в нещо – в шестото си чувство, съдбата, живота, кармата, каквото и да е. Това отношение към нещата никога не ме е проваляло и е било ключът към всичко важно в живота ми.

Реч пред абсолвентите в университета Станфорд, 2005 г. 

За работата

Работата ви ще бъде голяма част от живота ви и единственият начин да бъдете доволни от себе си е да вършите работа, за която вярвате, че е страхотна. Единственият начин да вършите страхотна работа е да обичате това, което вършите.

Ако все още не сте я открили, продължавайте да я търсите. Не се примирявайте. Както с всички неща, които опират до сърцето, ще я познаете, когато я откриете. И както във всяка добра връзка, ще става все по-добре с годините. Така че търсете. Не се примирявайте.

Реч пред абсолвентите в университета Станфорд, 2005 г. 

Виж още

И още