Изграждане на авторитетен уебсайт

Какъвто и сайт да започвате, Вие трябва да го планирате - и то да го планирате така, че да бъде авторитетен и да стане лидер в нишата си.

Сподели

При изграждане на affiliate marketing сайтове, препоръчвам Ви да прекарате един добър период от време в планирането на сайта и уточняване на това, което искате да постигнете с него. Много е важно това да бъде направено качествено и интелигентно, защото това ще е Вашето лице пред потенциалните Ви клиенти, както и този сайт ще е Вашият изграден и работещ онлайн бизнес. Според това какви цели си поставите, ще зависят и възможните доходи от сайта Ви.

Съветвам Ви да започнете с един прост сайт и когато започне да Ви носи пари, обикновено в рамките на 2-3 месеца (както е и в реалните бизнес среди на започващ бизнес), след това погледнете на развитието му, като на автотитетен сайт и се опитайте да максимизирате печалбите, защото най-малкото го заслужава.

Нещо, върху което трябва да помислите, когато искате да развиете авторитетен сайт, е как да го направите така, че да е на първо място, ставайки дума за областта, в която оперирате. Нека вземем за пример сайт, който е на здравна тематика, а домейнът от своя страна е тясно (или по-добре напълно) свързан със здравето. Това се отнася и за други сайтове, които трябва да са много конкретни и да се фокусират само върху тематиката на нишата (пазара), като името на домейна отразява това. Освен ако не говорим за брандинг.

В практиката се срещат и сайтове използващи общ домейн, независимо дали това е здраве, електроника, музика, загуба на тегло и т.н., където идеята е да се пръснете в повече категории (поддомейни, директории), но да се гравитира около една обща. Тук изключваме „general“ сайтовете – големи информационни портали и подобни. Това е просто въпрос на намиране на ключови думи и продукти / услуги, които да дадат на потребители по-широк обхват на това, което търсят. Например, когато някой напише: „I want to losе weight naturally“, Вие от своя страна не можете да бъдете сигурни дали се търсят pills, exercises, diet plans. За това се дават опции и нека потребителя се насочи към този продукт, който реално би свършил работа за него.

Не е тайна за всеки оптимизатор, че Google обича малко по-възрастни домейни, което не позволява на нови страници да се класират в Google по-бързо и да бъдат предпочитани поради факта, че сте в нишата от доста време и като четен сайт, вие значите нещо за тях. Или казано накратно – не сте безразличен за потребителите, а от там и за самата търсачка. Еквивалентно (до някаква степен) и за другите търсачки. Това означава, че не е нужно да започвате от самото начало с нов домейн всеки път, когато искате да направите повече пари. По този начин разширявате и самия сайт. Винаги дейтсвайте логично, така, че тази логика да се схване от потребителя и бота, минаващ през сайта ви. Колкото по-улеснено е всичко, толкова повече това ще играе за Вас.

Дори и ако не е време сега да изграждате нов сайт, идеята за купуване на друг домейн не е лоша, ако искате да обхванете например нишата – електрониката, като поставяте част от съдържанието върху него, да се индексира от Google и да го оставите за известно време да остарее. Всякакви начина има, но най-правилния е да се придържате към идеята за изграждане на авторитетен сайт, което не изключва нито едната, нито другата опция. За това планирането е важно ,и всеки който го избягва е обречен да не получи максималните резултати.

Както дадох за пример един произволен здравен сайт – просто погледнете за повече продукти (ако не е продуктов сайт, носещ името на продукта) и повече ключови думи за набиране на трафик към оферти Ви. Добрата структура, без да набивате с банери и реклами самия контент, ще ви гарантира и по-голяма успеваемост. Важно е да дадете място, пространство и въздух на потребителя. Задушаването му с натрапващи реклами ще го отблъсне, а може и да го обърка. Оставете той сам да открие това, което иска – така и решението му ще е по-твъдо и точно това ще го накара да бъде решителен щом вече е стигнал до това, което иска.

Статията е прекопирана и леко редактирана от Predpriemach.com.

Виж още

И още