Какви са най-често срещаните проблеми при ПВЦ дограмата?

Сподели

ПВЦ дограмата е желана от мнозина потребители, заради добрата цена и функционалност. За съжаление обаче, понякога допускаме грешки при експлоатацията, които могат да ни струват скъпо. В тази статия ще разгледаме кои са най-честите проблеми свързани с прозорците от поливинилхлорид и как да ги избегнем. А сега нека не губим повече време, а да започваме.

Проблеми с монтажа на ПВЦ дограма

Много често сме срещали ”майстори”, които цапат, бутат, разхвърлят и остават множество следи и смет. Това би могло да се окаже фатално за монтажа на вашата нова ПВЦ дограма. Мръсотията, която съпътства монтирането на прозорците е много опасна, тъй като води до зацапване на механизмите за заключване, а това затруднява отварянето и затварянето.

Друг често срещан проблем е полепналата монтажна пяна по откритите части на дограмата. Имайте предвид, че тази пяна се премахва много трудно и се налага да използвате препарати с абразивни частици, които повреждат повърхността на прозорците и тяхното UV-покритие.

Ето защо, когато монтирате дограма се уверете в качествата  на фирмата, от която сте купили продукта. За да нямате подобни проблеми използвайте професионалисти, за да не изпитате трудности на по-късен етап. Препоръчваме ви услугите на http://master-plastik.com, тъй като те са доказали своя опит с годините и на този етап няма разочаровани клиенти от работата им.

Затруднено почистване на прозорците

Използването на агресивни препарати при почистване на ПВЦ дограмата води до повреди на нейната повърхност. Специалистите съветват да се използва мека кърпа напоена с вода. Разбира се, на пазара ще откриете и специални препарати за почистване на прозорците. Бъдете особено внимателни, ако искате да запазите блясъка на дограмата за дълго време.

Някои домакинства пък нямат време за поддръжка и почистване на дограмата. Това може да им изиграе лоша шега, защото почистването е много важен фактор. Липсата на внимание към вашите прозорци може да доведе до тяхното зацапване, пожълтяване и износване, а това не е добра новина за вас. Поради тази причина просто намерете свободно време за поддръжка.

Трудности с отварянето и затварянето

Опитът ни показва, че когато потребителите изпитват трудности с отварянето и затварянето на прозорците са склонни да прилагат сила, да блъскат, и да удрят по прозорците. Това не само, че няма да помогне, но може да създаде допълнителни неприятности. В случай, че имате проблеми с експлоатацията, е необходимо да се обърнете към фирмата за съдействие.

Има куп причини прозорците да се отварят и затварят трудно. Една от тях е свързана и с лошия монтаж. Когато се появи проблем от това естество сте длъжни да направите рекламация при фирмата, която е монтирала дограмата. Последната трябва да се намеси, за да коригира случващото се, но за съжаление понякога е твърде късно за подобен тип действия.

За това винаги сме съветвали потребителите, да купуват прозорци само от известни търговци. Самоинициативите по монтиране на дограмата не са препоръчителни, още повече когато нямате опит с такъв тип ремонтни дейности. Оставете важната работа на опитните майстори.

Виж още

И още