Какво е да си успешен предприемач?

Изкуството да намирате печеливши решения на вече съществуващи проблеми се нарича предприемачество. Предприемач, който намери тези решения по-рано от конкурентите си се превръща в успешен.

Сподели

1.Открийте потребността на хората и търсете начини за задоволяването ѝ

Наблюдавайте какво се случва около Вас. Разберете от какво се нуждаят хората и какво липсва, или какво може да се подобри във вече съществуващите продукти и услуги.

2. Търсете решение на някакъв разпространен проблем

Топ 10 бизнес книги на всички времена

Направило Ви е впечатление, че нещо се случва твърде бавно, трудно или по най-трудния начин? Това е чудесно, защото вече има над какво да размишлявате и работите. Търсете решения на проблема. Направете тази дейност по-лесна, по- приятна и по-бърза, за да може повече хора да се възползват от услугата Ви.

3. Открили сте слаби места във вече съществуващ продукт или услуга

Ако поправите тези слаби места, то този продукт ще се превърне в по-добър и по-атрактивен за клиентите. Това означава увеличаване на продажбите и съответно – на приходите. Нормално е след време и във Вашият продукт да се появят “пробойни”, затова не спирайте да работите над продукта и го осъвършенствайте постоянно.

4. Вложете своите собствени усилия и време в началото

Когато започвате бизнеса си вероятно нямате да имате на разположение голям на брой персонал и ще трябва да вършите почти всичко сами. Така и трябва. С времето ще се усъвършенствате много и това ще помага при контролиране на екипа Ви в бъдеще.

Виж още

И още