Подгответе своя трактор за пролетта

Пролетният сезон дава сигнал за началото на активна работа на полето. За да сте сигурни в своите селскостопански машини, трябва да се подготвите добре за сезона.

Сподели

Въпреки че някои трактори се използват целогодишно – веднага се сещаме например за снегопочистване или преместване на кръгли бали за изхранване на добитъка през зимата – повечето прекарват поне няколко месеца в годината без работа.

Докато се подготвяте за пролетта, вие ще искате да се уверите, че вашият трактор и инвентар са настроени и готови за работа, независимо дали става дума за подготовка на сеитбено легло, засаждане или поставяне на тор. Последното нещо, от което се нуждаете, когато сте готови да излезете на полето, е повреда, която ще забави плана ви за пролетно внедряване.

Почистване и проверка

Направете пълна проверка на вашия трактор, за да забележите всички очевидни задачи по поддръжката, за които трябва да се погрижите. Потърсете скъсани кабели и разхлабени болтове и връзки и се уверете, че всичко е правилно гресирано. Почистете всякаква мръсотия или буци, останали от миналия сезон – и не забравяйте да прегледате добре кабината!

Проверка на гуми

Проверете гумите за правилно напомпване и потърсете пукнатини, пробиви или разкъсвания. Коригирайте всички проблеми, за да сте сигурни, че тракторът е готов за работа.

Очите на двигателя

Проверете и почистете двигателя и проверете ремъците за пукнатини, липсващи секции и правилно напрежение. Внимавайте за същества, които може да са прекарали зимата под капака.

Сменете цялото двигателно масло, дори ако още не е дошло времето за това – това не само ще ви спести необходимостта от смяна на маслото по време на натоварения сезон, но също така ще подобри производителността ви от самото начало. Вие също ще искате да проверите и долеете трансмисионни течности и охлаждащи течности.

Освежете горивото

Ако тракторът е престоял известно време, източете старото гориво, останало от предишния сезон, и започнете от нулата с нов резервоар. Това помага да се предотврати повреда на трактора от всякакви потенциални замърсители, които може да са се събрали през зимата.

Техническа проверка

Уверете се, че всички светлини, панели и камери работят правилно. Това също е добър момент да се уверите, че цялата електроника и технологии са актуализирани и работят правилно.

Какъв трактор е подходящ за Вас – отговарят от Кубота България

Семейството от трактори и съвместими приспособления на Kubota M Series предлага решение за ферми от всякакъв тип и размер. Независимо дали управлявате по-малка животновъдна дейност, отглеждате култури като част от смесена ферма, балирате сено или завършвате някои проекти за поддръжка на имоти, тракторите M4D, M5, M6S и M60 Utility на Kubota предлагат мощната производителност, която търсите.

Тракторите M7 и M8 са идеално подходящи за по-големи ферми, от отглеждане на добитък, фураж и растениевъдство с търговска цел до висококачествени специални култури, които изискват надеждна работа от зори до здрач.

Всички трактори Kubota са известни със своята безпроблемна надеждност и издръжливост. Малко допълнителна подготовка през пролетта ще осигури гладко протичане на вегетационния ви период и ще ви задържи в кабината на трактора вместо в сервиза за поддръжка.

Виж още

И още