Още 10 съвета за забогатяване

Сподели

1. Нека дрехите Ви бъдат отражение на Вашите амбиции и цели

Както е известно, облеклото казва за нас много много преди да сме изрекли каквото и да е. Но все пак не забравяйте една много хубава българска поговорка, а именно “По дрехите посрещат, а по ума изпращат”.

2. Изкопчете реакция от събеседника си

Много лесно може да оцените събеседника си, като съдите по реакциите му. Използвайте леко провокативни изречения, с които да накарате този, с който разговаряте да покаже някаква емоция, каквато и да е. Това ще Ви помогне да си направите необходимите изводи.

3. Превърнете себе си в ученик по икономика

В началото е нормално да наемете професионален финансист, който да работи за Вас. Обаче Ви съветвам с времето да изучавате икономиката и нейните закони, да четете постоянно статии и списания и да сте в крак със случващото се в икономическия свят около Вас. Така с времето този финансист ще става все по-ненужен, докато накрая Вие ще може да изпълнявате негови функции.

4. Бъдете постоянно нащрек и готови за отбрана

Не се предоверявайте на никого. Както е казал Ленин: “Проверката е висша форма на доверие“.

Постоянно следете конкуренцията си. Ако ви нападат – отвърнете им. Не се оставяйте да Ви мачкат, но все пак избягвайте да използвате обидни думи, защото това ще навреди на имиджа Ви, сиреч не си изпускайте нервите лесно.

5. Изглеждайте добре постоянно

Не мисля, че тук може да се каже нещо повече.

6. Ръкостискайте се здраво

Силното ръкостискане се оценява много от повечето богати хора, затова прилагайте го. Това определено ще подпомогне имиджа Ви.

7. Водете се по интуицията и инстинктите си

Вслушвайте се във вътрешния си глас. Ако чувствате, че не трябва до подписвате някой договор или, че не трябва да правите нещо с някого – просто не го правете, много е просто.

8. Трябва да се оптимист постоянно

Винаги гледайте от оптимистичната гледна точка. Надсмивайте се над провалите си, но си вадете необходимите изводи. С Вашето поведение Вие трябва да зареждате околните с оптимизъм – това ще подобри качеството на работа.

9. Детайлите са важни

Обръщайте внимание дори на най-малкия детайл, защото понякога той може да се окаже от първостепенно значение. Спокойно може да черпите пример великия Стив Джобс, който вече не е сред живите, за жалост.

10. Бъдете разумни – подписвайте брачни договори

Не трябва да сте заслепени от чувствата си. Всичко е възможно – за съжаление не всеки може да се похвали с празнуване на сребърна годишнина от сватбата :).

Брачният договор е една задължителна застраховка за всеки уважаващ себе си предприемач.

Виж още

И още