Професия онлайн покер играч

Сподели

Така, нека още в началото да разграничим покер играта онлайн и на живо от хазарта като цяло. За разлика от другите хазартни игри, в покера, (реалното име на играта е Тексас Холдем),  са нужни много умения и много тренировки за да се постигне успех, като в дългосрочен план ролята на уменията е по-голяма от тази на късмета.

И така, какво всъщност е да си професионален покер играч?

Ами, общо взето, Вие си седите вкъщи, играете любимата си игра, възползвате се от многото и разнооразни промоции и си докарвате един добър доход. Обаче, това изисква адски много самообучение и труд. Професионалистите в тази професия всеки ден дискутират ръце помежду си, гледат тренировъчни клипчета и четат разни статии. Няма ден, в който да не поддържат формата си. Може би Ви изглежда досадно, но ако започнете да играете тази игра Вие ще се влюбите и ежедневните Ви занимания ще Ви доставят удоволствие.

Друг аспект на това да сте покер играч e това, че е почти невъзможно да се отегчите от работата си. Всеки ден Вие попадате в различни ситуации, взимате различни решения и играете срещу различни опоненти. Освен това, Вие постоянно се съзтезавате за различни промоции, стимулирани сте постоянно и благодарение на това Вие много трудно може да се отегчите от това, което правите.

Не на последно място, доходите, които може да спечелите играейки онлайн покер никак не са малки дори на микро лимитите. Ето Ви един пример, ако играете на 10 ноу лимит, (това означава, че сядате на масата с 10 долара и са Ви нужни около 500 долара капитал за да играете сравнително спокойно на нивото), по около 60 часа месечно, Вие спокойно може да спечелите пари, които се равняват на размера на минималната работна заплата за България, умножен по 2. Сега направете аналогия с игра на 20 ноу лимит, 50 ноу лимит и т.н.

Предполагам, че се досещате, че и тук не всичко е розово. Най-трудното в тази професия е понасянето на вариацията, или моментите, в които губите пари. Дори да играете добре, понякога просто ще губите ръка след ръка и няма да можете да направите нищо. Важното обаче е да запазите самообладание и това да не повлияе на играта Ви, защото ако повлияе по някакъв начин, то Вие ще губите още и още пари. Затова ако някога играете покер, не мислете за парите на масата като за пари, а ги смятайте като – големи блайндове, инвестиционните Ви инструменти в играта или както решите, само не и като пари.

Другото важно нещо е да спазвате банкрол мениджмънт. Не играйте с пари, които не може да си позволите да загубите. Това ще повлияе на решенията Ви и ще допринесе за лошата Ви игра.

И така, надявам се да добихте бегла представа за професията покер играч.  Текста е написан на ниво, предназначено за хора, които нямат идея какво е покер.

Виж още

И още