Създателят на „Костюмари“ разказва подробно за една промяна, която е оказала огромно влияние върху шоуто

Сподели

Резюме

  • Няколко изпълнителни директори предлагат динамика между Харви и Майк като баща и син вместо братска връзка в “ Костюмари“.
  • Аарон Корш, създателят на “ Костюмари“, отвръща на това предложение.
  • Корш смята, че това, че Харви е по-възрастен, ще влезе в конфликт с неговия женкарски начин на живот.

Създателят на „Suits“ Аарон Корш разказва подробно за един от начините, по които хитовата юридическа драма е можело да бъде съвсем различна, като обяснява промяната, която е направил. Дебютирайки през юни 2011 г. и първоначално излъчвайки се по USA Network, “ Костюмари“ започна с фокусиране върху Майк Рос (Патрик Дж. Адамс), отпаднал от колежа, който никога не е посещавал юридическо училище, и Харви Спектър (Гейбриъл Махт), които успешно печелят и приключват дела, като същевременно крият тайната на Майк. Както разказва Корш обаче, тази централна динамика е можела да бъде почти неузнаваема благодарение на предложенията на ръководството.

В интервю за Холивуд и Левин подкаст, за да обсъди възраждането на сериала в стрийминг, което доведе до разработването на спиноф сериал “ Костюмари“ , Корш споделя, че е получил предложения да промени отношенията между Харви и Майк. Основното предложение е било Харви и Майк да имат по-скоро връзка между баща и син, а не братската динамика, която в крайна сметка се е получила на екрана. Беше отбелязано също, че Харви трябва да е по-възрастен, на около петдесет години. Корш обяснява защо се е противопоставил на тези предложения в цитата по-долу:

Ето какво се случи. Не знам дали някога съм разказвал тази история. Но бяхме преминали през много хора. Първоначално нетуърк си представяше нещата между Харви и Майк, мисля, че бяха като баща и син [динамика]. След това аз си го представих като братя. Точно така. Така че имахме разминаване и те искаха по-възрастни момчета да бъдат Харви.

Аз просто си помислих – няколко неща. Не ми харесваше толкова връзката на баща и син. Но също така си помислих… ако този човек е на 50 години и все още задява жени, и… като, просто не ми се струваше, че това е като, това не е страхотно, нали? За разлика от това, ти си в средата и края на 30-те си години. Малко си изостанал. Имаш да растеш. Но не си на 50 години и не живееш този самотен, разбираш ли, женкарски живот. Така че минахме през толкова много седмици, прослушахме куп хора и беше трудно да се постигне съгласие и каквото и да било.

Промяната на Харви беше от голяма полза за „Костюмари

Корш продължава да обяснява, че след като Махт се е спрял на ролята на Харви, правилният път за героя е станал ясен. Макар да е спорно, че Харви, който има бащински поглед върху Майк, би могъл да проработи, други аспекти на “ Костюмари“ нямаше да са същите. Връзката на Харви с Дона Паулсен (Сара Рафърти) вероятно нямаше да се превърне в любима двойка на феновете поради причините, които споменава създателят.

Въпреки че тези промени са спекулативни, безспорно е, че подмладяването на Харви в крайна сметка помага на бъдещето на „Костюмари“. Предстоящото продължение не е съживяване, рестарт или строго продължение в духа на краткотрайния“ Пиърсън“. Действието му ще се развива в същата цялостна вселена, с потенциален кросоувър с оригиналните герои от “ Костюмари“ . Например Харви завърши оригинала, като се събра с Майк в Сиатъл. Това също би могло да се промени, ако Харви бъде позициониран като значително по-възрастна фигура на ментор.

Луис беше истинският победител във финала на „Костюмари

„Костюмари“ завърши с висока нота за всички герои, но Луис беше най-големият победител, тъй като на практика получи всичко, което някога е искал в края на сериала.

Разбира се, винаги е имало малко йерархия Suits. Промяната на Корш обаче даде известно пространство на съводещите в сериала да развият по-естествено приятелство. Това на свой ред се отрази на останалата част от ансамбъла, включително Рик Хофман, Меган Маркъл, Рафърти, Аманда Шул и Джина Торес. Това илюстрира колко коренно може да се промени един сериал от първоначалния процес на подаване на предложенията.

Сериалът „Костюмари“ е достъпен за гледане в Netflix и Peacock.

Костюмари

Костюмари проследява Майк Рос (Патрик Джей Адамс), който, въпреки че никога не е посещавал юридически факултет, успява да използва фотографската си памет, за да стане адвокат. Юридическата драма се излъчва от 2011 г. до 2019 г. в продължение на общо девет сезона, а в нея участват още Габриел Махт, Меган Маркъл, Сара Рафърти и Рик Хофман.

Дата на издаване
23 юни 2011 г.
Актьорски състав Патрик Джей Адамс , Сара Рафърти , Гейбриъл Махт , Меган Маркъл, Рик Хофман , Джина Торес , Аманда Шул , Дюл Хил , Катрин Хейгъл
Сезони
9
Създател(и)
Aaron Korsh
Сценаристи
Aaron Korsh
Мрежа
САЩ
Шоурънър
Аарон Корш

Виж още

И още