Смартфонът

Сподели

Новите модели смартфони са като един джобен компютър. Това е голямо удобство, защото може да вършите много от Вашата работа в движение, с което пестите време. Той Ви е полезен и когато релаксирате през почивните дни – социалните мрежи са постоянно с Вас, имате огромно разннобразие от игри и забавни програми. От друга страна може да държите и-мейла си под око постоянно, да работите с документи и да сърфирате в интернет. Общо взето, няма да Ви е лесно да скучаете.

Относно избора на смартфон – ами това е личен избор. За мен Apple, Samsung, HTC, Blackberry са водещите и най-добри марки. Операционните им системи са отлични и се ъпдейтват постоянно. Освен това постоянно излизат нови и нови приложения – някои от тях са платени, други – не.

Операционната система, която Ви съветвам да не си купувате – това е Symbian. Тя е разпространена сред моделите на Nokia. Тя е доста тромава, а и приложение, които предлага са с доста малък брой.

Особено успешни напоследък са смартфоните от серията Галакси на Самсунг. От корейския производител на електроника са се погрижили да покрият цялата потенциална аудитория, създавайки модели за всеки – от учениците (Галакси Янг), през любителите на модни аксесоари (Галакси С6 Едж) до висшите мениджъри (Галакси Ноут). От Самсунг таргетират дори любителите на фотографията със специалните си модели с перфектна оптика и опции, сравними с DSLR фотоапарат.

Относно инвестицията, която правите. Както може да се очаква, тя никак не е малка. Цената на добрите смартфони от водещите марки започва от около 600 лева и стига до над 1500 лв., а това си е сериозна сума пари. Тук идва момента на оценка на това, дали наистина Ви трябва “умен” телефон. Ако използвате телефона за разговори, слушане на музика и правене на снимки – то Вие не се нуждаете от отлкова скъп телефон. Има много по-евтини телефони, които ще Ви вършат същата работа. Ако Ви е нужно постоянно да сте на разположение в Skype, Twitter, Facebook, ако постоянно следите и-мейла си, ако работите с документи и много други неща, които само един смартфон може да предложи – то покупката си заслужава.

Виж още

И още