Всяка песен в „Истински детектив“: Нощна страна

Сподели

Предупреждение: предстоят спойлери за сезон 4 на „Истински детектив“.

Резюме

  • Истински детектив: Нощна страна разполага с талантлив актьорски състав, включително Джоди Фостър, и изследва нова мистериозна драма в град в Аляска с фини препратки към сезон 1.
  • Подобно на предишните сезони, сезон 4 размива границите между свръхестествения и материалния свят и представя детективите, които се сблъскват с личните си демони, докато разследват всеобхватната мистерия.
  • Увлекателният разказ и силното развитие на героите в сериала се допълват от страхотен саундтрак, който засилва тръпката и вълнението на криминалната драма.

Освен че преминава през завладяваща мистериозна драма, която се развива в малък град в Аляска, Истински детектив: Нощна страна също така разполага със стряскащи песни, които перфектно допълват ключовите моменти. Както всеки нов сезон от поредицата “ Истински детектив“, сезон 4 представя изцяло нов списък от герои и самостоятелна сюжетна линия. В същото време той прави и няколко фини препратки към сезон 1 на “ Истински детектив“ , като загатва, че се развива в същата вселена, в която някога Ръст и Марти са си партнирали.

Подобно на сезон 1, “ Истински детектив“ сезон 4 не само размива границите между свръхестествения и материалния свят, но и представя закоравели детективски персонажи, които започват да се сблъскват с личните си демони, докато стигат до дъното на всеобхватната мистерия. Благодарение на това не е изненадващо, че както всички предишни сезони на поредицата, така и “ Истински детектив“ сезон 4 разполага с талантлив актьорски състав, който включва Джоди Фостър, Кали Рейс, Фин Бенет, Фиона Шоу, Джон Хоукс и др. Наред със завладяващия разказ, добре написаните персонажи и силния състав, “ Истински детектив“ разполага и със страхотен саундтрак, който допълнително подсилва тръпката и вълнението, внушавани от криминалната драма.

Всички песни в True Detective: Нощна страна Епизод 1

„Twist And Shout“ на The Beatles: „Twist and Shout“ на The Beatles звучи в началната сцена на “ Истински детектив“, сезон 4, епизод 1, където камерата изследва вътрешността на изследователски център в Аляска. Миг по-късно всички изследователи внезапно изчезват от съоръжението. Когато няколко дни по-късно куриер пристига в обекта, той чува същата песен от разстояние, вярвайки, че изследователите все още са вътре. За негова изненада обаче той не открива никого. Когато детектив Данвърс на Джоди Фостър пристига за първи път на обекта, за да разследва изчезването на изследователите, тя също чува песента и се втурва вътре, за да я изключи. Тревогата, с която я изключва, подсказва, че тя ѝ напомня за нещо травматично от миналото.

„Sweat (A La La La La La Long)“ на Inner Circle: Това оптимистично парче звучи в камиона на доставчика, докато той пътува към изследователския център в Аляска, за да достави стоки на изследователите.

„Bury a Friend“ на Billie Eilish: „Bury a Friend“ на носителката на „Златен глобус“ Били Ейлиш е началната тема на сезон 4 на “ Истински детектив“. Ефирността на песента е в унисон с темите на сериала и дори текстът ѝ сякаш предвещава основните сюжетни точки на сезон 4.

„Magpie“ на The Unthanks: Тази песен звучи за кратко, когато Данвърс пристига в съоръжението TSALAL, за да разследва изчезването на изследователите. По-късно звучи отново по време на финалните надписи на епизода “ Истински детектив“, сезон 4.

„You Are Amen“ на Pollyester: Когато Наваро посещава брата на Ани, тя получава спешно обаждане от колега детектив, който я вика при сестра ѝ. Докато Наваро се придвижва към апартамента на сестра си, на заден план звучи песента „You Are Amen“ на Pollyester.

„Black Sedan“ на Чарли Крокет: „Black Sedan“ на Чарли Крокет се чува едва доловимо в дома на Ханк Приор, когато синът му Питър пристига при него, за да вземе тайно досието по делото за убийството на Ани.

„Rescue Me“ на Unions: Тази песен може да се чуе в “ Истински детектив“: Наваро посещава Еди в дома му и прави любов с него.

„State of the Art (A.E.I.O.U.)“ на Джим Джеймс: Тази песен на Джим Джеймс звучи в епизод 1 на “ Истински детектив“ , сезон 4, когато Данвърс внимателно преглежда всички доказателства, с които се е сдобила около случая на изследователите, и се опитва да разбере дали те имат някаква връзка с убийството на Ани Масу Коуток. Песента продължава да звучи по време на цялата поредица в “ Истински детектив“: Нощна страна, докато Данвърс най-накрая открива връзка между двата привидно различни случая.

Всички песни в True Detective: Нощна страна Епизод 2

„Bury a Friend“ на Billie Eilish: „Bury a Friend“ на Billie Eilish е началната тема в “ Истински детектив“ , сезон 4, епизод 2.

„Song to the Siren (Take 7)“ на Тим Бъкли: В “ Истински детектив“: Наваро посещава дома на Роуз, за да научи повече за виденията ѝ за Травис. Преди да разкаже на Наваро за свръхестествената си връзка с Травис, Роуз пуска в стаята си „Song to the Siren (Take 7)“ на Тим Бъкли.

„Little Saint Nick“ на The Beach Boys: Когато замразените тела на изследователите се преместват в хокейната зала на Енис, на заден план звучи „Little Saint Nick“ на The Beach Boys.

„You’re the First, the Last“ на Blue Moment: След като отключва един от телефоните на изследователите в “ Истински детектив“: Питър намира видеоклип, в който изследователите празнуват и заедно пеят „You’re the First, the Last“ на Blue Moment.

„Wannabe“ на Spice Girls: Наваро весело слуша това парче на Spice Girls, докато шофира колата си, и дори изпраща на сестра си негов запис. Тя обаче внезапно се разсейва, когато колата ѝ се плъзга по леда, и намира огърлицата на майка си, която ѝ напомня за травматичното ѝ детство.

„I Love You Love You“ на Джони Кеш: Ханк чува тази песен в “ Истински детектив“: в епизод 2 на “ Нощна страна“, докато пише на годеницата си. Когато тя го моли да ѝ изпрати повече негови снимки, той отива в склада си, за да щракне няколко, и открива, че синът му е откраднал досието на Ани.

„Pass Them By“ на Агнес Обел: Тази песен на Агнес Обел започва да звучи, когато Лиз моли Лия да ѝ помогне с коледната украса, но Лиз се преструва, че спи в стаята ѝ, преди да се измъкне от къщата през прозореца.

„Get Down Tonight“ на KC and the Sunshine Band: Песента „Get Down Tonight“ на KC and the Sunshine Band се чува слабо в „Истински детектив“: Нощна странакогато Лия се отправя към ледената пързалка, след като разбира, че Питър може би все още е там.

В този антологичен сериал всеки сезон проследява различен детектив или група детективи, които са принудени да се изправят срещу някои ужасяващи истини за своя град и за самите себе си. Без значение от обстановката и героите, всеки детектив трябва да разплете лъжи и улики, за да разреши смразяващите мистерии около себе си.

Дата на издаване
12 януари 2014 г.
Актьорски състав
Матю Макконъхи, Уди Харелсън , Колин Фарел, Рейчъл МакАдамс, Тейлър Кич , Махершала Али , Кармен Еджого , Мишел Монаган , Майкъл Потс , Рей Фишър, Джоди Фостър
Сезони
3
Сюжет
NIC PIZZOLATTO
Сценаристи
Ник Пицолато
Мрежата
HBO Max
Режисьори
Кари Фукунага
Шоурънър
Ник Пицолато

Виж още

И още