Емоции на работното място.

Сподели

Емоциите и работата са неща, които си противоречат. Ако се влияяете от чувствата си на работното място, независимо какво работите, това никога няма да Ви е от полза, даже обратното. Много трудно може да вземете адекватно бизнес решение, когато не сте спокойни и се влияете от странични фактори. Когато сте афектирани сте склонни да взимате решения, които не се обмислили добре, не сте направили необходимите проучвания, общо взето прибързани и губещи решения за Вашия бизнес.

И обратното, ако сте спокойни, Вие много може да вземете прибързано решение. Тогава просто може да решите да изчакате колкото време Ви е необходимо за да обмислите и проучите добре въпроса. Такова решение има малък шанс да е губещо, докато прибързаното решение има малък шанс да е печелившо.

Също така, никога не пренасяйте конфликтите от вкъщи, в работата Ви. Ако сте се скарали с жена си, опитайте се да го забравите по време на работа, защото има голяма вероятност да се сдърпате с някой от колегите Ви. Това е един недостатък, който много хора проявяват и мисля, че това е огромна слабост. Просто не трябва отношенията и проблемите в личен да влияят на професионализма Ви.

Един от най-добрите начини за справяне с такива негативни емоции е почивката, в частност сънят. Според психолози сънят лекува много душевни рани и Ви зарежда с положителна енергия.

В заключение, не бъдете един от всички “слабаци”, овладейте се. Това е много сериозна проява на непрофесионализъм и дори може Ви коства работата.

Виж още

И още