Как да създадем бизнес с внос и продажба на стоки

Сподели

Искате да изградите онлайн бизнес с внос и продажба на стоки?

Допреди 2-3 години това беше доста трудна задача, особено създаването на репутация, откриваемост и привличане на клиенти.

Днес нещата стоят по-различно, тъй като маркетинга и продажбите все повече се изместват към Интернет средата. Най-ефективният бизнес днес е онзи бизнес, който има добър Интернет маркетинг. Ако искате да внасяте стоки и да продавате, най-добрият начин е да изградите добър уеб сайт и най-вече добра SEO оптимизация и популяризация на сайта. Ако искате да сте успешен обаче, и да се справяте максимално добре със собствени сили, трябва да знаете английски. А за това отново ще трябват усилия и избор на подходящи курсове по езика (но нека оставим това за друг път).

Първата стъпка за създаване на новия ви бизнес е да анализирате тенденциите на пазара и да изберете пазарна ниша. Това означава да намерите вид стоки, които в момента са актуални, има търсене за тях, а предлагането все още не е прекалено голямо. Каква ща бъде вашата област – детски стоки, дрехи, домашни потреби или компютри – стига да намерите добрата ниша, има голяма вероятност да успеете. Разбира се, трябва да съобразите избора си и с цената на стоките, за да прецените дали ще имате необходимия капитал за първоначален внос.

Следваща стъпка е избор на подходяща марка. Желателно е да изберете утвърдена на външния пазар марка, която все още няма представителство у нас. Ако никой не предлага тази марка – още по-добре.

По-нататък – свързвате се с производителя, питате за минимални количества, цена на едро, цена и условия за доставка и всички останали подробности, които прецените, че имат значение.

А сега малко за подготовката на бизнеса на местно ниво. Желателно е да създадете реален магазин или шоурум, в който да представяте и продавате стоките. Ако нямате възможност за това, може да направите само електронен магазин, или поне презентационен сайт. Трябва да преведете и напишете колкото е възможно повече и по-богати информационни материали за продуктите, които продавате – статии, снимки и желателно – видео презентации.

А сега, нещо което е от ключово значение за успеха на вашия бизнес – след като сайта за вашите продукти е готов и сте въвели значителна част от полезната информация, трябва да започнете да популяризирате сайта. Това става посредством интензивен Интернет маркетинг и оптимизация на сайта за търсачките, за което е най-добре да наемете специализирана фирма.

От там нататък, всичко зависи от качеството на вашата работа, организационните ви умения и уменията за работа с клиенти.

детска количка

Един пример за добре развит бизнес с вносни стоки е бизнесът с детски колички – има избор между много различни марки в зависимост от изискванията на клиента.

Но дали вашият онлайн бизнес ще бъде с бебешки колички, електроника или стоки за бита – най-важно от всичко си остава вашата находчивост, креативност и умения за сработване с хората.

Виж още

И още